Hvad kan vi lære af de digitalt indfødte?

Det er altid svært at beskrive en forandring som man befinder sig midt i. Det gør sig selvfølgelig også gældende for den digitale revolution som finder sted nu. Søren Schultz Hansen, selvstændig erhvervsforsker, ekstern lektor på CBS og forfatter til flere bøger har ved at følge generationen født efter 1992, de såkaldte digitalt indfødte, iagttaget nogle tankevækkende mønstre, som jeg taler med ham om i denne podcast.

Vi kommer vidt omkring og Søren fortæller blandt andet hvad han mener, når han siger, at det fysiske møde ikke har noget praktisk formål længere, hvilke udfordringer der er, når de digitalt indfødte kommer på arbejdsmarkedet, hvilke kompetencer der bliver brug for i fremtiden og endelig hvad tiltideværelse er for en størrelse.

Vil du vide mere om Søren Schultz Hansens arbejde kan du finde ham på aargang2012.dk, hvor du blandt andet kan få et smugkig i nogle af hans udgivelser.

Husk at du også kan finde ITgos Podcast på iTunes.

Podcast 3 – Hvordan skaber vi plads til mennesket i en digital verden?

I denne podcast taler jeg med Lars Hoffmann fra IME og Henley Business School. Lars er uddannet psykolog og arbejder med at træne ledere i ledelse. Undervisningen foregår i virtuelle miljøer og Lars har derfor en omfattende erfaring med hvad der skal til for at lykkes med ledelse og samarbejde i en digital verden.

Lars er optaget af hvordan de digitale værktøjer kan bruges til andet end blot styring, kontrol og udveksling af information. Hvis vi skal lykkes med ledelse og samarbejde online er vi nemlig også nødt til at kunne arbejde med tillid, motivation og konflikter i et digitalt univers. Og hvordan gør vi så det?

Vil du gerne vide mere om Lars Hoffmanns arbejde kan du besøge ham på LinkedIn, hvor han også har forfattet en række artikler.

Husk at ITogos Podcast også ligger på iTunes.

Podcast 2 – Peer feedback: Undervisere og studerende i nye roller

I denne podcast taler jeg med David Kofoed Wind, som er co-founder og CEO i virksomheden Peergrade. Peergrade er et stykke software, som faciliterer, at studerende får feedback på deres arbejde fra hinanden frem for fra en underviser.

Uddannelsesinstitutioner er på den ene side konservative størrelser, hvor fx indretningen af undervisningslokalet ikke har forandret sig synderligt gennem de sidste mange århundreder. Samtidig er det en sektor, hvor der eksperimenteres og udvikles på livet løs i forhold til nye måder at arbejde med læring på.

Davids arbejde med Peergrade er et interessant eksempel på hvordan dette møde kan udfolde sig og illustrerer hvordan et forholdsvist lille indgreb i måden at undervise på, berører end lang række af forståelser for og praksisser med hvordan vi tænker læring og samarbejde.

I interviewet taler jeg med David om, hvilken rolle underviseren får i en digital verden? Hvordan teknologi kan understøtte samarbejde og læring? Og hvordan uddannelsessektoren kommer til at se ud i fremtiden?

Vil du gerne læse mere om Peergrade kan du besøge dem via linket.

Har du fået lyst til at se et helt igennem radikalt anderledes eksempel på, hvordan man kan organisere en uddannelsesinstitution er 42 et besøg værd.

Velkommen til ITogos – første podcast er i luften

Velkommen til ITogos. Over de næste måneder vil jeg gennem samtaler med forskellige eksperter, praktikkere og virksomheder undersøge, hvordan vi leder og samarbejder i en digital verden. Arbejdet udmønter sig i en række interviews, som du vil kunne finde her på siden.

I denne første podcast taler jeg med Alfred Birkegaard Hansted fra Novozymes om kollaboration. Kollaboration er en form for samarbejde som rummer et stort potentiale i forhold til at adressere store samfundsmæssige udfordringer og  øge udviklingshastigheden i virksomheder, men hvad er kollaboration? Hvilket potentiale indeholder kollaboration? og hvordan arbejder man med det? Det er nogle af de spørgsmål jeg får svar på i denne podcast. God fornøjelse.

Du kan se nærmere på Alfreds arbejde med kollaboration på collaborativesociety.org

Har podcasten givet dig lyst til at folde proteiner kan du her besøge Foldit.