Inspiration

I sommeren 2023 gennemførte jeg en række interviews med forskellige personer og organisationer som på hver deres måde bryder med traditionelle måder at arbejde på. Det kom der en lille podcast serie ud af som du kan høre gratis nedenfor. Der kommer løbende nye afsnit henover efteråret 2023 på Spotify og Apple Podcasts.

8-16, samme arbejdsplads hele livet, samme type opgaver og en jubilæumsnål for 40 års tro tjeneste i firmaet. Vi skal ikke mange år tilbage før de flestes arbejdsliv lå i veldefinerede rammer. Sådan er det ikke længere og i denne podcast serie kan du høre forskellige organisationer og personer fortælle om de erfaringer og refleksioner de har gjort sig med at indrette deres arbejde og tilværelse på nye måder.

FIRE-bevægelsen New Ways of Working

Torsdag morgen, gråvejr og på vej på arbejde mens der jongleres børn på vej i skole og alt muligt andet. Det er måske et af de tidspunkter, hvor man kunne ønske sig at have større økonomisk uafhængighed og have friheden til en tidlig pension. En af de strømninger som netop er optaget af dette er FIRE-bevægelsen. Her forsøger man at skabe denne frihed med et stærkt fokus på sparsommelighed og investeringer. I dette afsnit af New Ways of Working taler jeg med Stefan Fynbo Madsen og Thea Astrid Fynbo Madsen, som lever efter FIRE-principperne og rent faktisk har udsigt til at kunne vælge at gå på pension som 40-årige. Kaare Dybvad vil nok mene, at det er en uheldig tendens, men måske er der nogle interessante strømninger i arbejdslivet som en bevægelse som FIRE kan være med til at belyse?
  1. FIRE-bevægelsen
  2. Når kontorfællesskab er mere end nissevenner og fælles morgenmad
  3. En fugl i et guldbur – portefølje karriere som en vej til større frihed
  4. I skovens dybe, stille ro
  5. En tiltrængt fornyelse af rammerne for vidensarbejde

Du kan også lytte til min podcast serie fra 2016 omkring ledelse og og samarbejde i en digital verden